Brandmeldinstallaties & Ontruimingsinstallaties

“Wat zou je als eerste redden als je huis in brand stond?” Het is een veelgehoorde vraag én veelvoorkomende zorg. Zowel voor particulieren als bedrijven. Je moet er toch niet aan denken dat alles wat je hebt opgebouwd in een mum van tijd in rook opgaat… Een nachtmerrie. Preventief handelen help én neemt je zorgen weg.

Brand bestrijden

Met gemiddeld maar liefst 55.000 branden en gemiddeld 80 dodelijke slachtoffers in Nederland is brand een terechte zorg. Daarbij komen nog de miljoenen aan materiële schade. Maak niet de fout te denken dat het jou niet overkomt. De realiteit is dat het iedereen kan overkomen. Feit is ook dat een brandmeldinstallatie niet het risico op een brand, maar wel de gevolgen ervan vermindert. Een brandmeldinstallatie detecteert de rook en warmte al in een vroeg stadium, geeft direct een melding en stelt u in de gelegenheid vroegtijdig de brand te bestrijden en de boel te ontruimen, met een ontruimingsinstallatie.

Verplicht beveiligen of niet?

Beide installaties moeten naar onze mening standaard in elke woning en in elk bedrijfspand aanwezig zijn. Helaas is dat lang niet altijd het geval, met alle gevolgen van dien. Volgens het Bouwbesluit 2012 ligt de verantwoordelijkheid bij de eigenaar of eindgebruiker. In hetzelfde besluit staat beschreven waar een brandmeld- of ontruimingsinstallatie aan moet voldoen én in welke situaties deze installaties wél verplicht zijn.

Installatie brandmeld- en ontruimingsinstallaties

Bij de installatie van brandmeldsystemen en ontruimingsinstallaties moeten wij ons houden aan de wettelijke regelgeving en handelen conform de regeling BMI-2011. Onze gediplomeerde monteurs leggen brandmeldsystemen en/of ontruimingsinstallaties aan volgens de geldende regelingen NEN2535 en NEN2575. Daarnaast houden we rekening met functiebehoud bekabeling, ophanging en montage in halogeenvrije buizen voor transmissiewegen, die volgens de NPR 2576 wordt aangelegd. EuroPreventie garandeert een optimale werking van uw systeem bij een jaarlijkse controle en onderhoud.

Plan op maat

Naar aanleiding van uw specifieke situatie stellen onze adviseurs een analyse, advies en plan op. De ontwikkeling van rook of brand wordt in dan zo snel mogelijk gedetecteerd. Het plan wat hieruit voortvloeit wordt tijdens het gehele traject van uitvoering bewaakt. Neem contact op voor meer informatie en een vrijblijvend advies!